Парубій попереджає про масові провокації російських спецслужб у Києві

12:37, 11.07.2016
Парубій попереджає про масові провокації російських спецслужб у Києві

Провокатори маскуються під учасників мирної ходи.

Російські спецслужби стягують до Києва провокаторів із символікою країни-агресора, маскуючи їх під учасників мирної хресної ходи. Самі ж провокації заплановано на 26 липня.

 

Про це під час погоджувальної ради у понеділок заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

 

«Кремль всіма силами намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, на фронті, на міжнародній арені. Також ворог розробляє плани дестабілізації ситуації в середині країни через створення штучної кризи, заворушення на вулицях. Ми з вами стаємо свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр у країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірян та стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою», - сказав пан Парубій.

 

За даними голови Верховної Ради, Кремль вже підготував сценарій провокацій на 26 липня.

 

«До Києва, окрім дійсно мирних віруючих вірян, стягуються провокатори із забороненою активістською символікою і символікою країни-агресора. Ми це вже побачили в окремих містах нашої країни», - зазначає Андрій Парубій.

 

За словами спікера Ради, також до Києва стягуються послідовники проросійських «так званих казаческих організацій та молодики спортивної статури, які раніше були помічені у рейдерських атаках і провокаціях із захопленням храмів, громади яких добровільно хотіли змінити юрисдикцію і приналежність свого храму».

 

Парубій закликав керівництво МВС і СБУ провести «профілактичні бесіди з ініціаторами тих дестабілізаторів», щоб не допустити використання імперської символіки і уникнути будь-яких провокацій.

 

Нагадаємо, УПЦ МП організувала так звану «хресну ходу за мир». Дві колони хрестоходців вирушили до Києво-Печерської лаври зі сходу країни – від Святогірської лаври та із заходу – від Почаївської лаври. Під час проходження ходи через Харків у неділю в багатьох учасників були помічені георгіївські («колорадські») стрічки, російська державна та імперська символіка.