Євро-2016: Наші програли новачкам чемпіонату

21:28, 16.06.2016
Євро-2016: Наші програли новачкам чемпіонату

Ірландці продемонстрували сильніше бажання до перемоги.

Збірна України вже вдруге програла у груповому раунді Євро-2016 з рахунком 0:2. Цього разу синьо-жовті поступилися збірній Північної Ірландії.

 

Зауважимо, що збірна Північної Ірландії вперше у своїй історії пройшла відбірковий цикл і бере участь у чемпіонаті Європи з футболу. Тож зелено-білі, для яких сам факт виходу до фінальної частини Євро-2016 – неймовірне досягнення, у поєдинку проти України продемонстрували сильніше бажання до перемоги.

 

Звісно, свої корективи у гру внесла погода. Спочатку в Ліоні падав рясний дощ, після цього випав град, і на полі було дуже багато води. Але Північна Ірландія змогла підлаштуватися під таке поле (такі погодні умови є звичними для ірландців), чого не скажеш про підопічних Михайла Фоменка.

 

На 49-й хвилині Північна Ірландія заробила штрафний на лівому фланзі: Олівер Норвуд подав до штрафного майданчика, де Гарет Макоулі переграв Євгена Хачеріді та точно пробив по воротах.

 

Наприкінці другого тайму суддя компенсував 6 хвилин, які обернулися для команди Михайла Фоменка повною ганьбою. Небезпечних моментів українці не створили, натомість пропустили другий гол – ворота П’ятова розстріляв Найл Макгінн.

 

Зазнавши другої поспіль поразки збірна України фактично має, швидше, теоретичні  шанси на вихід до плей-офф. У заключному турі нашій команді 21 червня потрібно з якомога більшим рахунком перемагати Польщу, та чекати на результат зустрічі Німеччини з Північною Ірландією.

 

Але навіть якщо українці створять диво та фінішують третіми, випередити інші збірні, які виявляться третіми у своїх групах буде складно. Швидше за все трьох очок для цього виявиться недостатньо.