Венеція заборонить великі туристичні групи та гучномовці

11:01, 31.12.2023
Венеція заборонить великі туристичні групи та гучномовці

Влада міста намагається зменшити вплив масового туризму. (Фото: GETTY IMAGES)

У Венеції від червня 2024 року заборонять гучномовці та туристичні групи на понад 25 людей. Таким чином влада міста намагається зменшити вплив масового туризму.

 

Як інформує УМ, про це повідомила BBC.

 

Заборону використання гучномовців обґрунтували тим, що вони можуть «спричинити плутанину та заворушення».

 

У 2019 році місто площею лише 7,6 квадратних кілометра прийняло майже 13 мільйонів туристів. Очікується, що в найближчі роки кількість відвідувачів перевищить рівень туристів до пандемії коронавірусу.

 

У 2021 році великим круїзним лайнерам заборонили заходити в історичний центр Венеції через канал Джудекка після того, як судно врізалося в гавань. Критики також стверджували, що кораблі забруднюють навколишнє середовище та розмивають фундаменти.

 

На початку цього року Венеція, яка є обʼєктом Світової спадщини ЮНЕСКО, ледве не потрапила до переліку обʼєктів Світової спадщини, що перебувають під загрозою. Надмірний туризм міг створити небезпеку для її чутливої екосистеми, тож влада вирішила впровадити програму туристичного «внеску». Влада Венеції з наступного року стягуватиме €5 з одноденних екскурсантів за вʼїзд до міста в пікові години у вихідні.

 

Як повідомляла УМ, Венеція встановить туристичні квоти на відвідини міста.