У Софії Київській помолилися за рідну землю та перемогу України

18:29, 25.12.2023
У Софії Київській помолилися за рідну землю та перемогу України

Тепер ми святкуємо Різдво разом з усім вільним християнським світом. (facebook.com/petroporoshenko)

Під час Різдвяної Служби у Софії Київській разом із Марина Порошенко та вірянами Православної Церкви України ми помолилися за нашу рідну землю та перемогу України.

 

У ці дні ми славимо Христа, який народився, щоб дати нам надію. Наша надія на перемогу добра над злом об’єднує і зміцнює нас. Ми вже п’ять років плекаємо і зберігаємо її в нашій Українській церкві.

 

15 грудня 2018 року — рубіжна дата нашого  духовного звільнення. Перед світом постала Православна Церква України як свідчення звільнення від трьохсотлітніх московських кайданів. 

 

6 січня виповниться п’ять років, як наша Церква отримала Томос та визнання рівної серед рівних у родині православних церков світу.

 

Ми зустріли розгортання рашистської навали духовно озброєними. Наша Церква вчить нас бути вільними від зла, що несе нам росія. Наша Армія твердо боронить наш народ і землю.

 

 

Тепер ми святкуємо Різдво разом з усім вільним християнським світом, над яким у ці дні звучить українська мелодія Леонтовича. Переконаний, що світ ще відкриє наші колядки і щедрівки, які звучать тепер по всій Україні.

 

Знаю, що Їх співають, нехай і впівголоса, патріоти і на тимчасово окупованих територіях. Наш різдвяний звичай нас надихає  і об’єднує. Дає нам сили для мужності, яка стала прикладом для усього світу.

 

Христос народився! Славімо Його!

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав українців із першим Різдвом за новоюліанським календарем