Із Садиби Попова на Запоріжжі окупанти вивозять музейні експонати

18:39, 19.04.2023
Із Садиби Попова на Запоріжжі окупанти вивозять музейні експонати

Відомий музей-заповідник «Садиба Попова» у райцентрі Василівка. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти, ймовірно в очікуванні контрнаступу ЗСУ, почали вивозити майно із історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» у тимчасово окупованому райцентрі Василівка у Запорізькій області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Telegram-каналі «Бердянськ сьогодні» з посиланням пабліки василівців у середу.

 

«Ворог в черговий раз підтверджує своє звання найбільшої армії мародерів у світі. Садиба Попова – це диво архітектури, палацо-парковий ансамбль другої половини ХІХ ст., який знаходиться в м. Василівка. Цей архітектурний шедевр нічим не уступає іншим відомим пам’яткам України», – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, що російські варвари пограбували відомий музей-заповідник «Садиба Попова» у райцентрі Василівка в перші дні окупації у березні 2022 року. Окремі флігелі садиби зазнали руйнувань внаслідок обстрілів. 

 

Тоді їх переважно цікавила оргтехніка, але зганьбилися вони й тим, що поцупили графський унітаз ХІХ століття.

 

Департамент культури Запорізької ОВА запевняв рік тому, що найцінніші експонати зі всіх музеїв області встигли евакуювати.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Садиба Попова — пам’ятка архітектури другої половини XIX століття, палацово-парковий ансамбль у Запорізькій області, нині Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова».

 

У збереженій частині заповідника була музейна експозиція.