«Гетьманську столицю» в Батурині відвідала делегація посольства Франції в Україні

15:47, 11.02.2023
«Гетьманську столицю» в Батурині відвідала делегація посольства Франції в Україні

Гості з Франції у Батурині: в центрі посол Етьєн де Понсен та директорка заповіника Наталія Реброва. (facebook.com/getmanskastolitsya.zapovidnyk)

Національний заповідник «Гетьманська столиця» у Батурині відвідала делегація Посольства Франції в Україні.

 

Гості були приємно вражені історичними локаціями та музейними артефактами заповідника, його стрімким розвитком в останні роки.

 

Як інформує Україна Молода, про це повідомляє Національний заповідник «Гетьманська столиця» в соцмережах.

 

Зазначається, що Батурин відвідали: Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні  пан Етьєн де Понсен разом з пані Іриною Дмитришин,  професоркою Національного інституту східних мов (INALCO, м.Париж), паном Олів’є Жако, радником з питань культури та співробітництва та пані Оленою Саїною, секретаркою посольства.

 

 

«Спільні сторінки історії  України і Франції, Франції і Батурина, особистості, які нас поєднують - гетьмани Пилип Орлик та його син Григорій,  Кирило Розумовський та його син Андрій, та проєкти, пов’язані з цим були предметом обговорення», - йдеться у повідомленні.

 

Делегація відвідала Цитадель Батуринської фортеці та палац гетьмана Кирила Розумовського.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орлики та Розумовські — дві видатні гетьманські родини, діяльність яких на ствердження нашої державності заслуговує на належну шану України і кожного з нас.