У Єгипті археологи знайшли мумії із золотими язиками

16:29, 26.11.2022
У Єгипті археологи знайшли мумії із золотими язиками

Єгиптян. клали в рот померлим золоті язики для того, щоб ті могли спілкуватися у потойбічному світі

Єгипетські археологи під час розкопок у мухафазі Менуфія виявили незвичайні мумії з золотими язиками. Археологи прагнули розширити дослідницьку зону некрополя Кувейсіна. Артефакти були знайдені у некрополі Кесна (Quesna), де розташовані сотні гробниць різних періодів історії Єгипту.

 

Як інформує Україна молода, про знахідку заявив генеральний секретар Вищої ради старожитностей Мостафа Вазірі, повідомляє Міністерство туризму та старожитностей Єгипту.

 

У роті померлих були розміщені золоті амулети у формі людських язиків.

 

Вчені припускають, що це робили для того, аби мертві могли спілкуватися в загробному житті та виступати перед судом давньоєгипетського бога Осіріса, пише Heritage Daily.

 

 

Археологи також знайшли залишки дерев'яних трун та кілька мідних цвяхів, золоті амулети у формі скарабеїв і квітів лотоса, посудини, які використовувалися в процесі муміфікації, та іншу поховальну атрибутику.

 

Доктор Айман Ашмаві, керівник одного з департаментів Вищої ради старожитностей, пояснив, що виявлена частина некрополя вирізняється унікальним архітектурним стилем.

 

 

Цей некрополь використовувався протягом трьох різних періодів часу, оскільки археологічні знахідки всередині, поховальні звички, напрямки поховання та способи розміщення мумій відрізняються на кожному рівні поховання.

Зокрема, кладовище багато разів використовували у Пізній, Птолемеївський, а також Римський період.

 

Раніше у Кесні розкопували багато гробниць та інших пам’яток. На цьому місці поховання знаходили кам’яні труни та величезний саркофаг з чорного граніту.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно  у одному із стародавніх міст Єгипту дослідникам вдалося знайти рештки незвичайного храму. Раніше туди приходили паломники, щоб надати честь богині Уаджит — покровительці всієї країни.