В музеї Ющенка «Код нації» у Нових Безрадичах експонується знищена техніка рф, фото

19:30, 27.08.2022
В музеї Ющенка «Код нації» у Нових Безрадичах експонується знищена техніка рф, фото

Віктор Ющенко особисто зустрічав нові експонати, які засвідчують українську звитягу на полі бою. (Фото УМ)

«Україна молода» неодноразово повідомляла читачам про будівництво музейного комплексу «Код нації» у Нових Безрадичах на Київщині, яким опікується третій президент України  Віктор Ющенко.

 

Експонати для майбутнього музею Віктор Андрійович збирає вже кілька десятків років. Тут же знаходиться і головна гордість Ющенка – хата Тараса Шевченка, побудована за кресленнями Кобзаря.

 

Як стало відомо «Україні молодій» з ексклюзивних джерел, днями комплекс поповнився чотирма новими експонатами, які перебуватимуть на майданчику перед входом на територію музею під відкритим небом.

 

Йдеться про чотири одиниці військової техніки росії, знищеної захисниками України під час битви за Київ.

 

 

Зокрема, це спалений російський танк, а також ворожа САУ та дві рашистські БМП.

 

 

За даними «УМ», ця трофейна техніка ще кілька днів тому експонувалася на Хрещатику з нагоди 31-річчя Незалежності України.

 

 

Але третій президент України домовився з організаторами виставки на головній вулиці столиці та з керівництвом Міністерства оборони України про те, що чотири експонати з Хрещатика відтепер експонуватимуться у Нових Безрадичах.

 

 

Господар комплексу – Віктор Ющенко особисто зустрічав нові експонати, завантажені на платформи, які засвідчують українську звитягу на полі бою.

 

 

Нині вони стоять перед музейним комплексом на фоні церкви і кожен бажаючий може їх оглянути.

 

 

Нагадаємо, нещодавно у Віктора Ющенка народився п'ятий онук Андрій. 

 

Як повідомляла "УМ", українці переважо позитивно сприйняли трофейний "парад" російської військової техніки на Хрещатику.