Батьківщина-мати: у «Дії» опитують щодо герба СРСР на щиті

13:38, 07.07.2022
Батьківщина-мати: у «Дії» опитують щодо герба СРСР на щиті

Куди подіти герб із монумента «Батьківщина мати» вирішать громадяни України через застосунок «Дія»

У  застосунку «Дія» Міністерство культури та інформаційної політики запустило опитування щодо долі герба СРСР на щиті монумента «Батьківщина-Мати»
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.
 
«Ми вдягали її в маковий вінок, декілька разів підсвічували кольорами українського прапору, ми знаємо, що вона наша Батьківщина-Мати, але є одне "але". З 24 лютого процес позбавлення нашої країни від символів радянського минулого інтенсифікувався, і ми це усіляко підтримуємо через врахування суспільної думки та дотримання норм закону»,—зазначив Ткаченко.
 
За його словами, технічний процес звільнення Батьківщини-Матері від радянських пережитків досить непростий з питання безпеки. Він уточнив, що це важливо зробити так, щоб через зміну навантаження монумент не пошкодився. 
 
«Для цього мають бути залучені спеціалісти — інженери та архітектори. А поки вони займаються своєю справою, пропоную вам обрати, як саме ви бачите зміни до монумента: 1. Залишити все як є. 2. Зняти герб СРСР. 3. Замінити на тризуб — Державний Герб України»,– додав міністр.
 
Він закликав громадян голосувати та поінформував, що результати буде оприлюднено за два тижні.
 
Як повідомляла УМ, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович вважає, що після демонтажу герба СРСР з пам'ятника «Батьківщина-мати» у Києві потрібно його передати до Музею пропаганди.