Під Києвом створять меморіали пам'яті російсько-української війни

19:17, 07.07.2022
Під Києвом створять меморіали пам'яті російсько-української війни

Законсервовані об’єкти, що були зруйновані рашистами стануть туристичними маршрутами і покажуть справжні реалії руського міра.

На Київщині планують створити туристичні маршрути, які нагадуватимуть про війну. Розглядають варіанти концепції ідеї та способи реалізації. Це будуть або законсервовані зруйновані об'єкти, або інтерактивні площі з доповненою реальністю.
 
Маршрути пам’яті війни будуть розраховані не лише на українців, але й на іноземців, які приїдуть в Україну. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.
 
Нині у КОВА створили робочу групу для розробки концепції. До неї увійшли представники обласної військової адміністрації та територіальних громад, науковці, фахівці у сферах туризму, культури та мистецтва, а також музейники і громадські діячі.
 
В ОВА кажуть, що насамперед продумають формат меморіалів на маршруті. Розглядають декілька варіантів – або законсервовані зруйновані об'єкти, або інтерактивні площі з доповненою реальністю.
 
«Над розробкою цих форматів маємо працювати разом із громадами, що постраждали від окупації, та місцевими жителями, які стали очевидцями трагічних подій. Також потрібно враховувати пропозиції фахівців, які так чи інакше дотичні до туризму, культури чи освіти, військових і вчених»,– каже заступник голови Київської ОВА Олег Торкунов.
 
До розробки маршрутів пам'яті війни може долучитися кожен. Свої бачення та пропозиції можна надсилати на електронну пошту: [email protected].
 
Як повідомляла УМ, у Києві у Національному  музеї  народного декоративного мистецтва вперше покажуть легендарного керамічного півника з Бородянки на Київщині, який уцілів у березні цьогоріч, коли російські ракети прилетіли в житловий квартал.