За останні 19 років росія вчетверте здійснила акт агресії проти України, відео

11:31, 28.03.2022
За останні 19 років росія вчетверте здійснила акт агресії проти України, відео

Відкрита агресія Росії, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, є спробою росіян раз і назавжди вирішити українське питання. (facebook.com/Zhuravelll)

Щоб іноземці краще розуміли історію України, в Міжнародній асоціації дослідників Голодомору-геноциду створили відеоролик англійською мовою з коротким екскурсом в минуле Української держави. 

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на дослідників. 

 

«Україна – суверенна незалежна держава з понад тисячолітньою історією. Її державність починається наприкінці IXст., - йдеться в текстівці до ролика. – Київська держава зі столицею на Дніпрібула захоплена Золотою Ордою в XIII столітті, але звільнена в 1362 році після битви на Синіх Водах».

 

Унаслідок Національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького у середині XVII ст. постає Українська козацька держава.У 1683 році українські козаки у складі християнської коаліції захищають майбутнє Європи у битві з османським військом під Віднем.

 

1710 року в Україні з’являється перша в світі  Конституція, написана гетьманом Війська Запорозького Пилипом Орликом. У ній були чітко прописані права і свободи українського суспільства.

 

За кілька років до Французької революції Москва анексує Українську козацьку державу. Але українська шляхта відстоює свої привілеї.

 

Поет Тарас Шевченко є символом єднання нації в ці часи.

 

На початку ХХ століття відбувається об’єднання усіх українських земель у складі Української Народної Республіки. Але російська імперія – тепер уже радянська – окуповує молоду державу.

 

Щоб придушити будь-який спротив і не допустити відновлення української незалежності, агресор здійснює акт геноциду українського народу – Голодомор. Його жертвами стали 10,5 мільйонів українців.

 

Після відновлення незалежності України в 1991 році Росія підготувала нові акти агресії: спробу вторгнення в Крим у 2003 році (конфлікт біля острова Тузла); намагання здійснити державний переворот у 2004 році під час Помаранчевої революції; окупація Криму та частини Донбасу після Революції Гідності 2014 року.

 

Відкрита агресія Росії, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, є спробою росіян раз і назавжди вирішити українське питання.

 

Але український народ, його Армія, добровольці, весь вільний світ протистоять путінській Росії. Сьогодні Україна є щитом Європи і цивілізованого світу від злочинного режиму. Разом переможемо!