Очільниця заповідника «Гетьманська столиця» в Батурині Наталя Реброва святкує день народження

11:30, 21.02.2022
Очільниця заповідника «Гетьманська столиця» в Батурині Наталя Реброва святкує день народження

Наталія Реброва очолює заповідник "Гетьманська столиця" з 2002-го. (Фото з відкритих джерел)

Щиро вітаємо генеральну директорку Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталію Реброву, яка сьогодні, 21 лютого, святкує день народження.

 

Пані Наталя очолює заповідник з 2002-го. Останні десять років – це період динамічного розвитку «Гетьманської столиці». Щороку тут відкривають нові музейні об’єкти, експозиції, проводять фестивалі, презентації та інші культурні заходи. У 2019 році тут масштабно відсвяткували 350-річчя заснування гетьманської столиці в Батурині.

 

Заповідник  сьогодні – це півсотні об'єктів культурної спадщини, п’ять із яких — національного значення. Площа охоронних зон становить 57 гектарів. «Гетьманську столицю» заслужено вважають одним із найпривабливіших туристичних об’єктів не тільки Чернігівщини, а й усієї України. І це найкраща оцінка роботи залюбленого в свою справу колективу, який очолює справжній патріот, успішний менеджер і  мудрий керівник.

 

Пані Наталя – родом з Батурина, закінчила Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка (нині - Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка). У 2021 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук на тему «Рід Кочубеїв у суспільно-політичному та соціокультурному житті України кінця XVIII – початку XX ст.».

      

«Я від самого свого початку розуміла, шо мій світ, який формували рідні, в Батурині. Зростала і утверджувалась в цьому, відчувала відповідальність і потребу наповнювати цей український світ гідністю для кожного, хто тут живе, для кожного, хто усвідомить себе українцем, відвідавши Батурин, - написала в свій день народження у фейсбуці пані Наталя.

 

- Сьогодні, як і всі, думаю, що далі? Головне - я впевнена, що правда за нами, за моїм Батурином, за нашою Україною! В тривожній валізі є все необхідне для допомоги, а не для еквакуації. Бо залишати свій світ я не планую, бо без нього то вже буду не я. Мобілізуючи волю і розум, давайте зберігати наш єдиний дім - Україну!».

 

 

Нехай цей оптимістичний настрій веде до нових злетів і досягнень.  

 

Подальшої розбудови «Гетьманській столиці» та особистих успіхів його очільниці!

 

Колектив «України молодої»