Русь-Україна: Арестович пропонує перейменувати державу

18:35, 01.09.2021
Русь-Україна: Арестович пропонує перейменувати державу

Вже після інтерв'ю Олексій Арестович створив коллаж на тему Русі-України і зробив його обкладинкою своєї сторінки у ФБ. (Фото: www.facebook.com/alexey.arestovich/photos_by)

Скандально відомий  радник керівника Офісу президента і речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович пропонує перейменувати Україну на «Русь-Україну».

 

На його думку, наша держава має більше прав називатися Руссю, ніж Росія.

 

Як передає Україна молода, про це Арестович сказав в онлайн-інтерв'ю журналісту Роману Цимбалюку.

 

«Русь — це ми… руси, русини… Я б змінив назву держав, назвав би нас Русь-Україна, подвійну назву зробив би», — сказав радник Єрмака.

 

Відповідаючи на запитання Цимбалюка про те, коли буде указ президента Зеленського про перейменування держави, Арестович сказав, що вони «працюють над цим».

 

«Ми працюємо над цим. Це закрило б тему в решті-решт», — сказав речник української делегації у ТКГ.

 

За його словами, у Росії необхідно відібрати бренд «руських», оскільки саме Україна і є Руссю, а Росія лише з натяжкою може претендувати на цю спадщину.

 

Арестович також запропонував назвати війну на Донбасі «російсько-руською» — так, на його думку, Київ зможе «потролити» Москву.

 

За його словами, росіяни для підтримання твердження про свою давню спадщину та велику історію щорічно витрачають мільярди доларів на пропаганду. Натомість Україні, за словами Арестовича, варто просто пригадати свою історію.

 

«Звісно, якщо говорити історично справедливо, то є гілка слов'янська, яка пішла на Москву, і десь там глибоко ми з цією гілкою є родичами. Але, по-перше, Росія не зводиться лише до слов'янського елементу, там багато хто є. І на цей конструкт ㅡпретендувати на спадщину Русі ㅡможе, м'яко кажучи, з великою натяжкою», ㅡзаявив радник глави Офісу президента.

 

На слова Арестовича відреагувала представниця МЗС Росії Марія Захарова: «По-перше, добре, що ми тепер зрозуміли, над чим працюють в офісі Зеленського. А то, не приховую, були запитання. По-друге, дарую ㅡУкрусь. Не дякуйте».

 

Читайте також: Україні не тридцять років, а понад тисячу - Віктор Ющенко.