Львівська облрада просить уряд назвати «Арену Львів» на честь Степана Бандери

14:33, 16.03.2021
Львівська облрада просить уряд назвати «Арену Львів» на честь Степана Бандери

"Арені Львів" хочуть присвоїти ім'я Степана Бандери.

Більшість депутатів Львівської обласної ради підтримали звернення до Кабінету міністрів та Міністерства молоді та спорту щодо присвоєння "Арені Львів" імені провідника ОУН Степана Бандери.

 

Як повідомляє Україна молода, за відповідне звернення проголосували 68 депутатів Львівської облради під час сесії у вівторок.

 

Ще 7 не голосували, засвідчує відеотрансляція сесії на сайті Львівської облради.

 

Також депутати вшанували пам'ять полеглих героїв російсько-української війни хвилиною мовчання.

 

 

Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет міністрів, оскільки стадіон, який приймав три матчі Євро-2012 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності.

 

Зауважимо, що Львівська обласна рада неодноразово пропонувала передати арену у власність територіальної громади, проте наразі безуспішно.

 

Як повідомляла «УМ», у березні в Тернополі місцеві депутати присвоїли місцевому стадіону ім'я головнокомандувача УПА Романа Шухевича, що викликало вкрай жорстку реакцію Польщі, а також Ізраїлю.

 

Польське місто Замостя призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проєкту з містом.

 

Тоді як Інститут національної пам'яті Польщі висловив протест проти присвоєння стадіону у Тернополі імені Романа Шухевича.

 

В МЗС України заявили, що дипломати повинні працювати над зміцненням дружби та взаємної поваги між українським та ізраїльським народами, а не навпаки.