Другу чергу Музею Голодомору відкриють до Дня незалежності

16:19, 17.02.2021
Другу чергу Музею Голодомору відкриють до Дня незалежності

Друга черга музею матиме “тектонічну” форму.

До 30-річчя незалежності має бути завершена друга черга Національного музею Голодомору-геноциду.


Як інформує УМ, про це в інтерв'ю LB.ua повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

 

До 24 серпня музей буде готовий до того, щоб прийняти експозицію.

 

"Цей довгобуд нарешті буде завершено", – пообіцяв міністр.

 

Головною причиною того, що музей так довго будували, Ткаченко назвав "середньострокову програму, бачення того, що для нас є пріоритетом", натякаючи на те, що культура довгий час таким пріоритетом не була і в цій сфері не відбувалось планування фінансування на три роки.

 

"Таких програм кілька. Під кожну є конкретні кроки з конкретними планами з фінансування, – додає міністр. – Ці програми обговорюються з депутатами, і має бути затверджена єдина програма на три роки наперед за кожним напрямком, вона забезпечить унікальне для цієї країни слово "сталість".

 

Нагадаємо, будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду коштує 1,3 млрд грн. Проектом було передбачено створити цілісний комплекс, посаджений на композиційну вісь, що об'єднує 1-шу та 2-гу черги з виходом до транспортної магістралі і перспективою виходу до станції метро "Дніпро".

 

Друга черга музею матиме “тектонічну” форму – “розрізані”, похилені шари даху покладені на важкі бетонні стіни, які спускаються у підземні виставкові простори.


Відправною точкою для проектування Музею Голодомору є концепція, в основі якої лежить ідея злиття будівлі із тектонікою та ландшафтом долини Дніпра, неподалік від Києво-Печерської лаври, місця, що має надзвичайно велике значення в історії України.

 

Читайте також: «А ІВАНКО МЕРТВИЙ. З БУРЯЧКОМ У РОТИКУ...»: Спогади про Голодомор Ярини Сліпченко з Млієва на Черкащині. 

 

Голодомор 1932-1933: причиною смерті українців вказували їхню національність.