Путін використав фейкову цитату Гітлера про Росію

22:08, 19.06.2020
Путін використав фейкову цитату Гітлера про Росію

Володимир Путін не перевіряв джерела для своєї статті.

Російський історик Ігор Петров заявляє, що президент Росії Володимир Путін  використав несправжню цитату Адольфа Гітлера у своїй статті «75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім», оприлюднену на сайті Кремля.

 

Путін, або той, хто готував йому цю статтю, ще й міг послуговуватися літературою, яка визнана в Росії екстремістською.

 

Як інформує «Україна молода», про це історик Петров написав у соцмережах.

 

Зокрема, дослівно в статті Путіна написано: «Гітлер прямо заявляв: «Наша політика щодо народів, що населяють широкі простори Росії, повинна полягати в тому, щоб заохочувати будь-яку форму незгоди і розколу».

 

Тоді як за словами дослідника архівів Ігоря Петрова, ця цитата насправді не належить лідеру нацистської Німеччини.

 

Історик зазначив, що хоча Путін не навів у своїй статті джерело цієї цитати, його можна відстежити за іншими публікаціями, де вона використовувалася — це книга Генрі Пікера «Застільні розмови Гітлера», яка визнана в Росії екстремістською.

 

Пан Петров також зазначив, що аналіз книги Пікера, опублікований у 2019 році, показав, що в ній передаються не автентичні слова Гітлера, а відредаговані заднім числом спогади інших людей.

 

Зазначимо, що Путін до Дня перемоги оприлюднив статтю, у якій серед іншого, він виправдовує дії Сталіна і пакт Молотова-Ріббентропа, звинувачує європейські країни в боягузтві і спробі залишити Радянський Союз один на один з Німеччиною.

 

Як повідомляла «УМ», близько вісімдесяти ветеранів Другої світової війни були ізольовані на курорті за два тижні до Параду Перемоги, який має відбутися у Москві 24 червня.

 

Причина: загроза інфікування коронавірусом, адже ізолювали саме тих ветеранів, яких обрали для спільної участі в параді разом із президентом Росії Володимиром Путіним.