Меморіал пам’яті полеглих на Донбасі відкрили у 72 омбр імені Чорних Запорожців

16:00, 14.04.2020
Меморіал пам’яті полеглих на Донбасі відкрили у 72 омбр імені Чорних Запорожців

Траурні заходи були проведені з дотриманням протиепідемічних заходів.

Воїни 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців відкрили меморіал пам’яті полеглих побратимів у війні на Донбасі з російськими окупантами.

 

“Семеро наших військовослужбовців відійшли в Небесний Батальйон, назавжди залишившись в нашій пам’яті. За сім років війни 123 воїна 72 омбр віддали життя, до останнього подиху захищаючи від окупантів Україну”, – йдеться в повідомленні пресцентру військової частини..

 

До меморіалу на території військової частини додано ще одну чорну гранітну стелу.

 

“Імена Героїв навіки закарбовані на ній та у нашому серці. Помститися за їх смерть – наш обов’язок перед пам’яттю полеглих; зберегти Україну вільною і цілісною – наша місія для майбутніх поколінь”, – підкреслили в 72 омбр.

Зазначається, що траурні заходи були проведені з дотриманням протиепідемічних заходів.

 

Як повідомляла, «УМ», 9 квітня, солдат бригади «Холодний Яр» Олексій Купріков з позивним «Лєший» загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини.
 
Вже за три доби піхотинець 93-ї бригади «Холодний Яр», 32-річний Леонід Скакуненко з Дніпропетровщини з позивним «Барон» загинув під час ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів під селищем Кримське у світлий день Вербної неділі, 12 квітня.