Путін порівняв коронавірус із печенігами і половцями

18:59, 08.04.2020
Путін порівняв коронавірус із печенігами і половцями

Невже печеніги і половці нападали на московські, а не київські землі?

Президент РФ Володимир Путін вважає, що Росія свого часу пройшла серйозні випробування у протистоянні з войовничими кочовиками – печенігами і половцями. Мовляв, подолали їх, подолаємо і «коронавірусну заразу».

 

«Все минає і це мине. Наша країна неодноразово проходила через серйозні випробування: і печеніги її мордували, і половці, - з усім впоралася Росія. Переможемо і цю заразу коронавірусну. Разом ми все подолаємо», - пафосно заявив Путін у своєму відеозверненні до росіян.

 

 

Тим самим, господар Кремля знову зазіхнув на історичну спадщину України-Русі, адже в часи панування печенігів, а згодом і половців у Північному Причорномор’ї та Приазов’ї, Москви ще не існувало.

 

Після розпаду Київської Русі з половцями вели боротьбу переважно київські, чернігівські і галицько-волинські князі, а не володимиро-суздальські – чиї землі стали центром утворення майбутнього Московського князівства.

 

Навіть школярам відомо, що печеніги та половці існували на історичній арені переважно протягом Х-ХІІ ст. Тоді як Московське князівство утворилося лише наприкінці ХІІІ століття.

 

Утім, керівництву РФ не звикати привласнювати собі історію України. Тим більше, що напис "Все минає і це мине" (цими словами Путін розпочав своє звернення) було викарбувано на персні з біблійної притчі про царя Соломона. 

 

Серед іншого, Путін також зауважив, що найближчі 2-3 тижня для Росії будуть ключовими. І похвалився, що Росія може проаналізувати і підготуватися до будь-якого варіанту розвитку подій, бо має стабільний макроекономічний стан, мінімальний державний борг, накопичені резерви та досвід подолання кризових явищ у минулі роки.