Посадовець ДПСУ Сергій Мул виграв у ВАКС справу про декларування

16:45, 15.04.2024
Посадовець ДПСУ Сергій Мул виграв у ВАКС справу про декларування

Сергій Мул відомий низкою скандалів. (Фото з відкритих джерел)

Вищий антикорупційний суд виправдав заступника директора одного з департаментів Адміністрації Держприкордонслужби України у справі про можливе декларування недостовірної інформації.

 

Йдеться про скандально відомого начальника Південного регіонального управління ДПСУ Сергія Мула.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ВАКС у понеділок.

 

"Сьогодні, 15 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації Державної прикордонної служби України. Його обвинувачували у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України", - йдеться у повідомленні.

 

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, колегія суддів виправдала посадовця у зв’язку із відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

 

Зазначається, що вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів із дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати ВАКС.

 

За даними видання «УП», суд виграв самеТоп-прикордонник Сергій Мул.

 

Нагадаємо, Мула обвинувачували у внесенні в декларацію за 2020 рік недостовірних відомостей. За версією слідства, посадовець не вказав, що його дружина має будинок і ділянку в передмісті Києва

 

Як повідомляла УМ», в січні 2023 року наближена до пана Мула речниця Південного регіонального управління ДПСУ Іванна Плантовська потрапила у скандал через те, що вихвалялась у соцмережах відпочинком за кордоном і гламурним життям. Невдовзі її звільнили.

 

На фоні цього скандалу в мережі з’являлась інформація про можливі обшуки в керівника управління Сергія Мула, а також нібито виявлені в нього мільйони готівки та іноземний паспорт.

 

У ДПСУ називали ці публікації неправдивими й "литтям бруду". Мул позивався до ЗМІ, вимагаючи спростувати інформацію та принести йому вибачення, однак програв суд.