Не «там» збирав кошти: 75-річного японця-волонтера Цучіко вигнали з харківського ТРЦ

15:13, 27.12.2023
Не «там» збирав кошти: 75-річного японця-волонтера Цучіко вигнали з харківського ТРЦ

Японського волонтера Цучіко вигнали з території ТРЦ у Харкові. (Фото з відкритих джерел)

Японського волонтера, 75-річного Фумінорі Цучіко, який з березня 2022 року живе в Харкові та збирає пожертви на роботу безкоштовного кафе для постраждалих від війни, вигнали з переходу біля ТЦ "Нікольський".

 

Як інформує УМ, про це Фумінорі 27 грудня повідомив у Фейсбуці.

 

Конфлікт з представниками ТЦ стався у нього напередодні.

 

"Під час збору коштів прийшов представник Нікольського і викликав поліцію. Нам сказали, що нам заборонено проводити збори коштів тут, тому що це на території Ніколос-Кі. Ми займаємося збором коштів тут вже більше місяця, тому раптом чути щось подібне не має сенсу", - написав волонтер.

 

За словами японця, йому не дали поговорити з керівництвом ТЦ.

 

"Дві дівчини та чоловіки з адміністрації Нікольського прийшли на збір коштів і сказали: "Пожертви на майно Нікольського заборонені", прийшли троє поліцейських і сказали те саме. ... я сказав, що хочу поговорити з генеральним директором, мені відмовили, що я не можу вести перемовини", - розповів волонтер.

 

Міський голова Харкова Ігор Терехов каже, що інцидент вичерпано.

 

"Я переговорив з керівництвом молу. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності в місті та країні", - написав він у фейсбуці.

 

Фумінорі Цучіко переїхав до Харкова на початку війни. Під час масованих атак японець разом з харків'янами жив у метро, допомагав людям, купляв продукти. Коли метрополітен відновив роботу, Фумінорі Цучіко вирішив відкрити кафе з безкоштовними обідами "FuMi Caffe". Щодня працівники кафе готують майже 500 безкоштовних комплексних обідів для харків'ян та жителів області. Для реалізації такої справи Фумінорі Цучіко продав свій будинок у Токіо. До Японії він повертатися не планує.

 

Президент Володимир Зеленський вручив Фумінорі Цучіко нагороду "Національна легенда України".

 

Як повідомляла УМ, Японський волонтер Фумінорі Цучіко відкрив безкоштовне кафе у Харкові.