ДБР розслідує жорсткий незаконний арешт одесита працівниками ТЦК

16:31, 15.11.2023
ДБР розслідує жорсткий незаконний арешт одесита працівниками ТЦК

Бюро і надалі перевірятиме законність проведення мобілізаційних процесів в Україні. (Фото ДБР)

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження у зв'язку з інцидентом в Одесі.

 

Правоохоронці розслідують можливе перевищення повноважень військовими ТЦК та поліцейськими, які затримали чоловіка на вулиці, надягнули на нього кайданки в присутноті дружини та дитини та доставили до військкомату в Одесі 14 листопада. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Державне бюро розслідувань у середу.

 

“14 листопада низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за нібито відмову від отримання повістки.

 

Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали “, –  йдеться у повідомленні. 

 

ДБР повідомляє, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту.

 

ДБР запевняє, що і надалі перевірятиме законність проведення мобілізаційних процесів в Україні.

 

Зауважимо, що у вівторок у мережі з’явилося відео жорстокого затримання працівниками військкомату чоловіка в Одесі на очах у його дружини та дитини. Анонімні Telegram-канали заявляли, що чоловік відмовився взяти повістку, після чого його побили та скрутили, а жителі намагалися його відбити. 

 

Як повідомляла УМ, до Єдиного реєстру досудових розслідувань Державне бюро розслідувань (ДБР) внесло відомості про побиття у військкоматі на Тернопільщині після оприлюднення у мережі відповідного відео.