СБУ затримала шпигунку з Торецька: корегувала вогонь під Бахмутом

10:55, 29.09.2023
СБУ затримала шпигунку з Торецька: корегувала вогонь під Бахмутом

Зловмисниця співпрацювала з ворогом і наводила вогонь на українських військових

СБУ затримала російську шпигунку, яка "наводила" ворожий вогонь на підрозділи ЗСУ під Бахмутом.

 

Жінка виявилася жителькою Торецька, яку завербували у  2023 році. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ.

 

«Серед основних цілей ворога були підрозділи ЗСУ, які залучені до проведення контрнаступальних операцій у районі Бахмута», - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, зловмисниця передала агресору 8 локацій українських військ, які рухались у напрямку передової.

 

Втім, співробітники СБУ викрили зловмисницю ще на початковому етапі і поінформували командування ЗСУ про потенційні загрози.

 

Після цього було проведено комплексні заходи щодо убезпечення українських захисників на вказаному напрямку, а саму російську агентку затримано, коли вона передавала нові розвідувальні дані.

 

Для того, щоб завербувати жінку, окупанти використали ще одну зрадницю. Нею виявилась подруга російської агентки - представниця окупаційного "управління ФСБ по ДНР".

 

За її вказівками, жінка самостійно обходила територію міста та його околиці й приховано фіксувала військові об’єкти ЗСУ. Про отриману інформацію писала "зв’язковій" у месенджер, а після відправки повідомлень - одразу видаляла їх з телефону.

 

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

 

Зазначимо, що СБУ не вперше затримує російських агентів в районі Бахмута. До цього СБУ затримала російську інформаторку, яка вишукала українську ППО в районі Бахмуту Донецької області. Часом їй доводилося йти на всякі хитрощі, щоб дізнатися потрібні дані.

 

Крім того СБУ затримала елітного інформатора російського ГРУ, який шпигував за ЗСУ на Донбасі. Він збирав для окупантів розвіддані в районах Слов’янська, Лиману та Миколаївки.

 

Як повідомляла УМ, двох російських агентів, які коригували повітряну атаку рф на Київ у ніч на 21 вересня цього року затримали кіберфахівці Служби безпеки.