Іноземні волонтери Емма Ігуаль та Ентоні Ігнат «Тонко» загинули під Бахмутом

18:37, 10.09.2023
Іноземні волонтери Емма Ігуаль та Ентоні Ігнат «Тонко» загинули під Бахмутом

Волонтери з гуманітарної організації Road2Relief (“Дорога допомоги”) в авто. (Фото: Road to Relief)

Іноземні волонтери з гуманітарної організації Road2Relief (“Дорога допомоги”) потрапили під обстріл російської артилерії, коли їхали на авто поблизу Часового Яру на Бахмутському напрямку в суботу, 9 вересня.

 

Внаслідок обстрілу загинули Емма Ігуаль з Іспанії та Ентоні Ігнат “Тонко” з Канади. Ще двоє волонтерів отримали поранення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила гуманітарна організація Road2Relief у Інстаграм.

 

Зазначається, що четверо членів організації вирушили зі Слов’янська в село Іванівське, що в напрямку Бахмута. Поблизу Часового Яру машину обстріляли російські війська. Внаслідок прямого влучання автомобіль перекинувся та зайнявся.

 

В автомобілі перебували:

 

німецький медичний волонтер Рубен Мавік;

шведський волонтер Йохан Матіас Тир;

волонтер з Канади Ентоні "Тонко" Ігнат;

іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль.

 

За даними організації, на місці загинув канадський волонтер Ентоні "Тонко" Ігнат.

 

Німецький медичний волонтер Рубен Мавік і шведський волонтер Йохан Матіас Тир зазнали тяжких осколкових поранень та опіків, зараз вони у лікарні, їхній стан оцінюють як стабільний.

 

Про долю четвертої волонтерки, яка була в машині, 32-річної іспанки Емми Ігуаль, інформації не було.

 

                                                                                          Емми Ігуаль.

 

Але у неділю міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес повідомив про смерть іспанської громадянки з Каталонії, передає Reuters.

 

"На жаль, я можу підтвердити, що ракета влучила в автомобіль, у якому їхала громадянка Іспанії, що працювала на гуманітарну неурядову організацію в Україні. Маємо усне підтвердження її смерті", — сказав Альбарес. Імені загиблої він не назвав.

 

Відомо, що 5-річни Ентоні Ігнат був громадянином Канади, мав словацьке походження. Мешкав у провінції Онтаріо і працював там різноробочим.

 

У 2022 році чоловік продав свою вантажівку і приїхав в Україну, щоб допомагати людям під час повномасштабної війни.

 

“Новини про те, що у вас відбувається, вразили мене у саме серце. Мої батьки родом зі Словаччини. Там мені не довелося побувати, але вона зовсім поряд. Тож і до України в мене теплі почуття. Тому я тут і допомагаю, чим можу”, — казав Тонко.

 

Він допомагав біженцям на польському кордоні, доставляв гуманітарну допомогу, евакуйовував людей, ремонтував школи й відбудовував будинки.

 

Road to Relief — українська гуманітарна громадська організація, створена в березні 2022 року для надання допомоги та підтримки цивільному населенню України, яке постраждало від російського вторгнення. Її волонтери працюють у Донецькій та Херсонській областях.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерство. Обсяги надходжень падають