Під Бахмутом зазнали катастрофи два гелікоптери Мі-8: загинули 6 пілотів

00:10, 31.08.2023
Під Бахмутом зазнали катастрофи два гелікоптери Мі-8: загинули 6 пілотів

29 серпня у Краматорському районі Донецької області впали два військові гелікоптери Мі-8. (facebook.com/18obraa)

Шестеро українських пілотів-офіцерів з 18 окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського загинули у авіатрощі двох військових гелікоптерів Мі-8 на Бахмутському напрямку.

 

Трагедія сталася під час виконання бойового завдання 29 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це журналістам видання Суспільне повідомив речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Євген Ракіта.

 

За словами речника бригади, загиблі українські пілоти мали офіцерські звання. Один з них – родом з Полтавської області, а п’ятеро – з інших регіонів України.

 

Із пілотами попрощаються у Полтаві. Панахиду влаштують 1 вересня о 10:00 біля Свято-Успенського собору.

 

Пілота із Полтавської області поховають за місцем проживання, інших повезуть у ті області, звідкіль вони родом.

 

Наразі імен та обставин загибелі не розголошують у цілях безпеки, каже Євген Ракіта.

 

Водночас, за неофіційними даними «Української правди» у силових структурах, 29 серпня у Краматорському районі Донецької області відбулося падіння військових гелікоптерів Мі-8.

 

Літальні апарати повністю знищено. На місці виявили тіла шести загиблих військових.

 

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками Порушення правил польотів або підготовки до них.

 

Згідно зі ст. 416 КК України, за це передбачена відповідальність на термін від п’яти до 15 років тюремного ув’язнення. Розслідуванням займається Державне бюро розслідувань.

 

Як повідомляла «УМ», відомий льотчик Джус загинув у авіатрощі на Житомирщині 25 серпня 2023 року.

 

Пізніше стали відомі імена пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України, які загинули 25 серпня у небі над Житомирщиною. Це Андрій Пільщиков, В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

 

Авіакатастрофу розслідує ДБР. Серед версій авіакатастрофи в Житомирській області, під час якої загинули три пілоти, розглядають технічну несправність літаків, помилку пілотів, порушення організації польотів. Катастрофа сталася через зіткнення двох літаків під час розвороту.