Околиці Бахмута: захисники України відбили у росіян більше десяти позицій

19:54, 14.05.2023
Околиці Бахмута: захисники України відбили у росіян більше десяти позицій

У самому Бахмуті дуже гаряче. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Підрозділи Сил оборони України відбили у російських окупантів більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута лише протягом неділі, 14 травня.

 

Також захисники України зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського та взяли в полон окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

 

«Продовжуємо рухатись вперед на Бахмутському напрямку в районах передмістя.

 

Наші підрозділи за сьогоднішній день захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського. Взято в полон ворожих солдат з різних частин», - написала заступниця Резнікова.

 

 

Пан Маляр додає, що у самому Бахмуті «дуже гаряче».

 

«Всупереч всім обставинам. Коли неймовірне ймовірно. Хто знає реальну обстановку і знаходиться зараз там, розуміє всю гостроту ситуації. Це коли 1 метр по складності виконання завдань вартує 10 км.

 

Наші діють на межі надлюдських можливостей. Діють твердо, рішуче і професійно», - поінформувала вона.

 

І додала: «Ворог зібрав там усі сили і намагається просуватись, знищуючи все на своєму шляху. Тривають запеклі бої».

 

За її даними, завдяки продуманому плануванню командування та миттєвій реакції на дії ворога, стійкості та мужності наших воїнів, станом на зараз противник не може оточити місто та досягти гучної перемоги на цьому напрямку.

 

Як повідомляла «УМ», захисники України знищили двох кадрових російських військових вищого офіцерського складу в районі Бахмута: командира 4-ї мотострілецької бригади полковника В'ячеслава Макарова та заступника командира армійського корпусу з військово-політичної роботи полковника Євгена Бровка.

 

Нагадаємо, іменитий хокеїст і тренер, Чемпіон України-2007 та воїн Олександр Хміль загинув у бою з росіянами під Бахмутом 12 травня.