У Кропивницькому зібрали гроші на машину для ЗСУ: здали 15 тон російської макулатури

13:46, 24.12.2022
У Кропивницькому зібрали гроші на машину для ЗСУ: здали 15 тон російської макулатури

Волонтерам вдалося зібрати макулатури на 50 тисяч гривень

У Кропивницькому здали  у пункти прийому макулатури 15 тонн книжок російською мовою і за зібрані гроші купили автівку для військових.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла ініціаторка збору Яна Ковальова.

 

За її словами, до акції долучилися школи, садочки та охочі містяни, які приносили книги в обласний центр соціально-психологічної допомоги, а також у супермаркети, де облаштували спеціальні полиці для збору.

 

«Приносили різну літературу, здебільшого – книжки російською»,– розповідає жінка.

 

15 тонн вдалося зібрати близько за 4 місяці – з вересня по грудень. Від здачі книг на макулатуру вдалося зібрати 50 тисяч гривень. Решту суми, що необхідно було докласти до придбання автомобіля, доклали благодійники – одна з мереж супермаркетів.

 

За словами Ковальової, бійці 57-ї бригади замовили найпростіше авто.

 

«Щоб його можна було двома ключами відремонтувати, щоб надійне було, щоб не підвело у відповідальний момент»,­– пояснює ініціаторка збору.

 

В результаті для захисників придбали УАЗ за 1700 доларів. Машину освятили і передали бійцям на фронт, у Бахмут. Тепер вона служитиме як для перевезення військових, так і для доставки боєприпасів та запчастин.

 

Яна Ковальова говорить, що періодично вигадує різні ініціативи, завдяки яким у місті збирають кошти задля допомоги українській армії на фронті.

 

Нагадаємо, діти зі Стрия, що на Львівщині, створили блокпост і зібрали кошти на бронежилети для військових за 3 дні. 
 


Як повідомляла УМ, велика зачистка і оновлення книг відбулися на льодовому материку у бібліотеці на станції «Академік Вернадський». Книжки отримали в межах акції «Книги в Антарктиду».