Біля Катерининської церкви у Чернігові розгорнули найбільший в'язаний прапор України

17:52, 15.10.2022
Біля Катерининської церкви у Чернігові розгорнули найбільший в'язаний прапор України

Загальний розмір в'язаного прапора у Чернігові – 30 м 54 см на 20 м 20 см. (Фото Чернігівської міськради)

У Чернігові на схилі Катерининської церкви з нагоди Дня захисників та захисниць розгорнули найбільший в'язаний державний прапор України.

 

Стяг був представлений 14 жовтня, таким чином встановивши рекорд України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Чернігівській міській раді.

 

Загальний розмір в'язаного прапора – 30 м 54 см на 20 м 20 см. Найбільшим прапор визнали у Національному реєстру рекордів

 

Над його виготовленням працювали майже 350 майстринь з усіх областей України.

 

До створення прапору долучились майстрині з тимчасово окупованих територій і ті, хто виїхав наразі з країни. Готові фрагменти надсилали з Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Канади. Робота тривала з квітня до серпня.

 

«Ми вирішили у такий спосіб об'єднати в'язальниць зі всієї України. Тому що всі були в депресії, в горі. До нас приєдналося дуже багато майстринь»,– говорить організаторка створення прапору і засновниця фонду «Чарівниці добра» Альона Розумієнко.

 

У міськраді зазначають, що якщо розпустити нитки з прапора, то їх загальна протяжність складе не менше 700 км, що дорівнює відстані від Чернігова до Херсона

 

Після цього зі стяга планують зробити один невеличкий прапор для Чернігова, а з решти пошиють ковдри, частину з яких передадуть переселенцям, а інші продадуть на благодійному аукціоні для ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, у замку Паланок в Мукачеві демонтують угорського імперського орла-турула та встановлять тризуб.