Герої без зброї: у Києві створили мурал на честь рятувальників

16:14, 01.08.2022
Герої без зброї: у Києві створили мурал на честь рятувальників

Фасад однієї з адмінбудівель ДСНС, що у Києві, прикрасив мурал із рятувальником - янголом (Фото ДСНС)

У столиці презентують новий «янгольський» мурал під назвою «Герої без зброї», створений на честь українських рятувальників.
 
Як інформує Україна молода, про це розповіли в Державній службі з надзвичайних ситуацій.
 
Віднедавна фасад однієї з адміністративних будівель ДСНС, що розташована у Печерському районі столиці, прикрасило зображення героя-рятувальника з крилами. Фон виконаний у блакитно-жовтих кольорах.
 
Авторами стінопису "Герої без зброї" є українські муралісти Віталій Гідеван та Олена Нойна.
 
«Мурал присвячений янголам-охоронцям, які щодня захищають нашу країну своєю невтомною працею та самовідданістю в умовах військової агресії з боку Російської Федерації»,– підкреслюють у ДСНС.
 
Один із авторів муралу, Віталій Гідеван, розповів, що свою роботу вони присвячують усім, хто докладає зусилля для перемоги України. 
 
«Сильний лозунг — «Герої без зброї», що беззаперечно характеризує ДСНС. Їхня праця завжди була важливою, а під час війни тим більше. Вони рятують життя та ліквідовують наслідки ворожих обстрілів.
 
Цей мурал ми з Оленою Нойною присвячуємо нашим пожежникам, ЗСУ, медпрацівникам, а також усім, хто докладає зусилля для нашої перемоги та боронить кордони України. Ви, як янголи охоронці, оберігаєте наші життя»,– наголошує мураліст.
 
Малюнок розміщений на трьох стінах, що завдяки проекції об'єднуються в одну площину. На його створення у художників пішло чотири дні.
Презентація муралу, у якій візьмуть участь керівництво ДСНС, творча команда муралістів та самі герої-рятувальники, відбудеться 2 серпня.
 
Нагадаємо, раніше київський мураліст Гідеван створив мурал із песиком-піротехніком Патроном у парку "Відрадний". 
 
Як повідомляла УМ, майстер стріт арту Саша Корбан створив емоційно сильний патріотичний мурал на столичній Оболоні.На стіні будинку він намалював руки захисника України, що зшивають розірваний український прапор.