Народний Байрактар: Сергій Притула вражений, що українці зібрали 600 млн грн за три дні

00:10, 25.06.2022
Народний Байрактар: Сергій Притула вражений, що українці зібрали 600 млн грн за три дні

Проєкт “Народний Байрактар” свої місії виконав. Це проєкт про українську крутість, гідність, викорінення меншовартості. (facebook.com/serhiyprytula)

Український ведучий, громадський діяч і волонтер Сергій Притула до сліз вражений тим, що українці лише за три дні перерахували на його Фонд 600 мільйонів гривень, яких достатньо, щоб придбати для ЗСУ чотири (!) ударних безпілотників «Байрактар».

 

Тоді як Фонд Притули розраховував, що у кращому випадку лише за тиждень буде зібрано до 500 млн грн на три «Байрактари». Але неймовірні українці перевершили усі сподівання волонтерів.

 

Як інформує Україна молода, про це Сергій Притула, втираючи сльози радості, повідомив у відеозвіті на своїй сторінці у Facebook.

 

«Притула: Українці! Треба за 7 днів зібрати 500 мільйонів на 3 байрактари. Українці: 3 дні - 600 000 000 грн - 4 Байрактари !!!!!!!! Я дякую усім хто долучився до проекту "Народний Байрактар"!!! Це дійсно був проект, який об‘єднав усіх незалежно від віку, гендеру чи віросповідання! Люблю Вас усіх і пишаюсь, що дихаю з Вами одним повітрям! Наша команда пішла готувати вам ще соліднішу історію", - написав Притула в Instagram.

 

Тоді як на своїй сторінці у Facebook, пан Притула оприлюднив відеозвернення, у якому наголосив, що українці - це синонім фрази "ми можемо все".

 

"Я хочу такої єдності українців, яку я бачив останніх три дні навколо байрактарів, щодня у безлічі інших питань, де нам ще досі бракує спільних знаменників. І ми будемо над цим працювати. Це був великий проект. Але буде ще більший", - запевнив ведучий і додав, що незабаром, "дивлячись відео роботи Байрактарів, ви зможете сміло сказати: "Я теж доклався до того, щоб ворога стало менше"!"

 

Волонтер також підсумував: «Проєкт “Народний Байрактар” свої місії виконав. Це проєкт про українську крутість, гідність, викорінення меншовартості. Ми показали самі собі і всьому світу, що для українця немає нічого неможливого… Те, що ви зробили за чотири дні – не зробив ще ніхто. Ваша крутість – це те, з чим ви маєте жити далі усвідомлено».

 

 

Зазначимо, що благодійний фонд Сергія Притули спрямує кошти на закупівлю чотирьох безпілотників для Повітряних сил ЗСУ.

 

Нагадаємо, 22 червня Сергій Притула разом з блогером Ігорем Лаченковим оголосили про збір коштів на байрактари для ЗСУ впродовж тижня - з 22 по 29 червня.

 

На реалізацію потрібно було 500 мільйонів гривень (близько 17 мільйонів доларів).  Близько 70 мільйонів гривень вніс у скарбничку Фонд Притули.

 

Лише за добу були зібрані гроші на два турецьких ударних безпілотники "Байрактар".

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці травня у Литві оголосили збір 5 млн євро, щоб купити "Байрактар" для України. Збір закрили за 3 дні. Це - перший випадок в історії, коли люди збирали гроші, щоб купити ударний безпілотник для захисту іншої країни. Зі свого боку компанія BAYKТAR повідомила, що Литва отримає безпілотник на безоплатній основні, а зібрані кошти закликала передати Україні на гуманітарну допомогу.