Командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин загинув на східному фронті

17:04, 19.06.2022
Командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин загинув на східному фронті

Олег Куцин - засновник і багаторічний керівник «Легіону Свободи», командир батальйону «Карпатська Січ» . (Фото: Фейсбук Руслан Марцінків)

Один із найпотужніших командирів української армії – командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин загинув на східному фронті.

 

Як інформує УМ, про це 19 червня повідомив у Фейсбуці міський голова Івано-Франківська Роман Марцінків.

 

"На східному фронті загинув один з найпотужніших командирів - Олег Куцин. Засновник і багаторічний керівник «Легіону Свободи», командир батальйону «Карпатська Січ» (49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ), його знали як справжнього воїна, поважали як командувача та добру людину з незламним характером", - написав Марцінків.

 

Він висловив співчуття родині загиблого.

 

Олег Куцин — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник «Легіону Свободи», член політради ВО «Свобода». Двічі обирався депутатом Тячівського міської ради. Родом з Івано-Франківська.

 

Із початком військових дій на сході України Куцин організував волонтерську групу, яка збирала та доправляла допомогу українським військовим, які несли службу в районі Слов'янська Донецької області. На початку літа 2014 року волонтери вирішили вступити до лав Національної гвардії.

 

Як повідомляла УМ, у Києві 14 червня попрощалися з начальником київського відділу Міністерства у справах ветеранів України та воїном російсько-української війни 57-річним Володимиром Примаченко з позивним «Херсон».