Російський генерал-майор Роман Кутузов ліквідований на Луганщині

20:22, 05.06.2022
Російський генерал-майор Роман Кутузов ліквідований на Луганщині

Генерал-майор російської армії Роман Кутузов ганебно помер як воєнний злочинець і загарбник. (Фото з відкритих джерел)

Генерал-майор російської армії Роман Кутузов ліквідований захисниками України в районі селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на російські телеграм-канали в неділю ввечері.

 

Одним з перших про смерть Кутузова повідомив кореспондент російської пропагандистської ВДТРК Олександр Сладков. За його даними, генерал був вбитий нібито коли «повів в атаку» своїх підлеглих.

 

Згодом жалобні пости почали публікувати інші російські пропагандисти, реагуючи на знищення військового злочинця, якого вони називають «справжнім воїном».

 

За даними соцмереж, ЗСУ ліквідували ворожого генерала саме у селищі Миколаївка під Попасною.

 

Сталося це під час бойових дій поблизу траси Бахмут-Лисичанськ.

 

 

Зазначається, що Роман Кутузов – це вже четвертий генерал російської армії, ліквідований на сході України.

 

Яким підрозділом керував Кутузов, наразі не повідомляється.

 

У 2019 році він згадувався на сайті міноборони рф як тимчасово виконуючий обов'язки командувача 29-ї загальновійськової армії, а 2017-го — 5-ї армії.

 

Нагадаємо, на початку травня розвідка США повідомляли про 8-10 убитих російських генералів в Україні. Це приблизні дані, і з того часу їхня кількість встигла збільшитись.

 

Як повідомляла «УМ», 24 травня ЗСУ ліквідували генерал-майора Канамата Боташева, який виконував бойове завдання на літаку Су-25.