З Мар’їнки вибили російських окупантів

21:56, 19.04.2022
З Мар’їнки вибили російських окупантів

Захисники України завдають відчутних втрат ворогу на різних напрямках. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Збройні сили України здійснили контрнаступ і вибили російських загарбників з міста Мар’їнка на Донеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у вівторок ввечері.

 

«На Донецькому напрямку, в районі міста Мар’їнка, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом», - йдеться у повідомленні.

 

Водночас ворог наніс ракетні удари по Краматорську.

 

Зокрема, голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону повідомив: «Сьогодні були ракетні удари по Краматорську. Били по інфраструктурі і по певним об’єктам.

 

В результаті ударів одна людина загинула, троє отримали поранення. Зараз медики боряться за їх життя».

 

Тоді як на Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

 

Підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

 

У Генштабі також повідомили, що тривають бої на околицях Олександрівки на адміністративній межі Миколаївської та Херсонської областей. Окупанти намагаються витіснити українських захисників за адмінмежі Херсонщини, але успіху не мали.

 

І додають, що росіяни зазнають суттєвих втрат особового складу внаслідок бойових дій. Задля пришвидшеної комплектації частин і підрозділів росіяни придумали короткострокові контракти строком від 3 місяців та спростили психофізичну перевірку. Однак, за твердженням Генштабу ЗСУ, ці заходи не призвели до очікуваного результату.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Президент Зеленський повідомив, що російські окупанти почали наступ на Донбасі, до якого довго готувалися.