Ворог вбиває: на Луганщині закликали людей негайно евакуюватися

13:40, 19.04.2022
Ворог вбиває: на Луганщині закликали людей негайно евакуюватися

Виїзджати з Луганщини терміново закликав очільник військової адміністрації області. (Фото з відкритих джерел)

Мешканців Луганщини закликав негайно евакуюватися, щоб не стати заручником чи жертвою окупантів, Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 19 квітня Гайдай у Telegram.

 

«Часу на роздуми не залишилося. Рішення слід приймати швидко. Виїжджайте!

 

Рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська. Тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці. Евакуюйтесь… Автобуси чекають!, - сказано у зверненні голови ОВА.

 

Гайдай нагадав, що тисячі жителів Кремінної не встигли виїхати, і тепер перебувають в заручниках у росіян.

 

За словами голови ОВА, для атаки на місто Росія застосовувала велику кількість бронетехніки, бої тривали три доби. Захисники не змогли втримати контроль над містом, бо "на кожний взвод ЗСУ (від 9-12 до 45-50 осіб – УМ.) ворог направляв по 40 одиниць броньованої техніки".

 

Гайдай закликав людей евакуюватись до безпечних регіонів України – там допоможуть із пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів тощо.

 

Нагадаємо, що вранці 18 квітня Гайдай повідомив, що російські окупанти взяли під контроль місто Кремінна Луганської області – там тривали вуличні бої, евакуація стала неможливою.

 

Голова ОВА також додавв, що наступ РФ, про який говорили останні тижні, уже розпочався.

 

Як повідомляла УМ, українські захисники в понеділок, 18 квітня, на території Донецької та Луганської областей відбили сім атак ворога, знищили десять танків, вісімнадцять одиниць броньованої та вісім одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему, а також міномет противника з розрахунком.