Знищено мотострілецький підрозділ окупантів із Томська - Генштаб ЗСУ, фото

10:51, 19.04.2022
Знищено мотострілецький підрозділ окупантів із Томська - Генштаб ЗСУ, фото

Довго й далеко їхали аби стати перегноєм в українській землі. (Фото: Генштаб ЗСУ)

Українські десантники розбили бронегрупу мотострілецького підрозділу окупантів із Томська, які завойовували призові місця на міжнародних навчаннях

 

Як інформує УМ, про це 19 квітня повідомили у фейсбуці Генштабу ЗСУ.

 

«Нещодавно, в районі інтенсивних боїв, українськими воїнами-десантниками було розбито та знищено бронегрупу одного із підрозділів 21-ї окремої гвардійської червонопрапорної Омсько-Новобузької мотострілецької бригади Центрального ВО ЗС російської федерації, м. Томськ. Саме підрозділи цієї військової частини постійно брали участь в міжнародних навчаннях, де завойовували призові місця», - зазначено, зокрема, в повідомленні.

 

 

У той день під час бою із ЗСУ багато окупантів згоріло у знищених бойових машинах. Деяких окупантів ідентифікували тільки за наявними документами.

 

«Зокрема, під час огляду особистих речей одного представника “руського миру” з Оренбургу, молодшого сержанта Саккузиєва Кайрата наявні документи дають нам зрозуміти про його недовгу військову кар’єру. Фах снайпера, навідника-командира танку та закінчення інтенсивних курсів за програмою “виживання” при Вольському військовому інституті матеріального забезпечення йому вже ніколи не знадобляться», - зауважили в Генштабі.

 

За погонами й нарукавними знаками ідентифікували знищеного лейтенанта Кочановського А.М. У Генштабі ЗСУ зазначили, що росіянин, як і десятки його товаришів по службі, загинув злочинцем.

 

Як повідомляла УМ, українські захисники в понеділок, 18 квітня, на території Донецької та Луганської областей відбили сім атак ворога, знищили десять танків, вісімнадцять одиниць броньованої та вісім одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему, а також міномет противника з розрахунком.