У росії готуються узаконити викрадення українських дітей

15:19, 13.04.2022
У росії готуються узаконити викрадення українських дітей

Дедалі більше українських дітей вивозять окупанти на територію росіі (Фото з сайту Pixabay)

Уряд рф дозволить  віддавати вивезених українських  дітей- сиріт з Донбасу в російські сім’ї. Міністерство освіти Російської Федерації уже готує такий законопроєкт.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє  ТАСС.


Директор департаменту державної політики у сфері захисту прав дітей міністерства освіти РФ Лариса Фальковська заявила на форумі «Жити та виховуватись у сім'ї», що відомство уже підготовило два проєкти відповідних міжнародних угод. 


Ці проєкти, за словами Фальковської, «знаходяться вже на правовій експертизі всередині міністерства освіти».


Угоди, які розробило російське міносвіти, пропонують дозволити передавати в російські сім’ї дітей-сиріт, викрадених на території України, зокрема, у окремих районах Донецької та Луганської областей, які путінський режим визнав як незалежні «Донецьку народну республіку» та «Луганську народну республіку».


Поки невідомо, йдеться про тимчасове перебування українських сиріт у російських сім’ях чи повне усиновлення. Втім, Лариса Фальковська заявила, що до Росії приїхала уже 2161 дитина з території України – як підконтрольної українській владі, так і «ДНР» та «ЛНР». З них 100 дітей викрали з районів, захоплених рашистськими військами уже під час повномасштабної війни, яка розпочалася 24 лютого.


Нагадаємо, російські пропагандистські ЗМІ повідомляли, що окупанти вивезли з України на територію Росії більш ніж 700 тис. осіб, з них 131 тисяча – діти та підлітки. 
 

Як повідомляла УМ, уповноважена з прав людини Людмила Денисова повідомила, що військові РФ силоміць вивезли 121 тисячу українських дітей-сиріт та тих, хто має батьків.