Трирічний Лео, який натхненно заспівав гімн Січових Стрільців, двічі втікав від війни

14:25, 13.04.2022
Трирічний Лео, який натхненно заспівав гімн Січових Стрільців, двічі втікав від війни

Родина Буша: батьки виховують дітей патріотами. (Скріншот відео/facebook.com/anna.busha)

Цього хлопчика звати Леонард Буша. Йому всього три з половиною роки і в його репертуарі лише один хіт. Та саме він зробив малюка відомим на всю Україну й далеко за її межами.

 

Як повідомляє «Україна молода», відео з хлопчиком, який натхненно співає знамениту пісню «Ой, у лузі червона калина», «акомпануючи» собі на хокейній ключці, виклав у мережу «Фейсбук» його батько Олександр Буша.

 

Ролик одразу став мегапопулярним, його поширив на своїй сторінці навіть третій Президент України Віктор Ющенко.

 

«Козацькому роду нема переводу! Сердечно вдячний батькам за патріотичну позицію, правильне виховання та яскравий приклад сучасному поколінню! Ми переможемо, козаче, заради щасливого майбутнього Твого і України!, – написав Віктор Ющенко. - Мирного неба тобі, Лео, над твоєю голiвонькою, майбутне наше, найдорожче наше! Слава Україні!».

 

 

Лише цей допис зібрав 43 тисячі вподобань та 2,7 тисяч поширень. Серед майже семисот коментарів авторка цих рядків натрапила на коментар Anna Busha: «Щиро дякуємо за такі слова, пане Вікторе! Героям слава! *Батьки хлопчика».

 

На фейсбук-сторінках матері та батька Леонарда ми й дізналися подробиці про родину та самого хлопчика.

 

До війни сім’я Бушів мешкала в Ірпені. Але з початком вторгнення батьки з дітьми (у Лео є ще старший братик Елвін) евакуювалися з міста, яке вже незабаром опинилося в епіцентрі бойових дій. «Бо війна. Літаки літають», - так пояснює необхідність покинути рідний дім маленький Лео. Вони виїхали на дачу під Києвом, але й там скоро стало гаряче.

 

Доводилося спати під обстрілами на підлозі, накрившись ковдрами і подушками. А як тільки з’явилася можливість – виїхали. Їх прихистили незнайомі добрі люди в маленькому селі на Хмельниччині.

 

«Люди в нас дуже хороші, допомагають і харчами, і одягом для хлопчиків», - кажуть батьки дітей.

 

На той час пісня Січових Стрільців «Ой, у лузі червона калина» стала справжнім народним гімном українського спротиву. 

 

 

«Ця пісня стала надзвичайною популярною, Лео дуже швидко її вивчив і наспівував скрізь, - розповів «ТСН» глава родини Олександр Буша. - Я просто знімав відео для сімейного архіву… А наступного дня ми побачили всі ці репости».

 

Відео стало настільки популярним, що маленький Лео з’явився спочатку в ролику українських зірок, які виконують «Ой, у лузі червона калина», а потім - навіть у кліпі легендарного Pink Floyd, музиканти якого записали пісню на підтримку України - Hey Hey Rise Up з вокалом Андрія Хливнюка.

 

Батьки не очікували такої популярності. «Ми звичайна родина. Дружина працює фотографом, я – кур’єром, у мене є невеличкий інтернет-магазин», - ділиться Олександр Буша з журналістами «Сніданку 1+1».

 

 

Але музику в цій родині люблять – тато грає на гітарі, вчиться цьому і старший син Елвін та й сам Лео каже, що хоче навчатися в музичній школі і мріє стати музикантом.

 

Ось саме заради таких дітей і їхніх мрій нам і потрібна перемога!  

 

Нагадаємо, культовий британський рок-гурт Pink Floyd вперше за останні 28 років записав і презентував пісню під назвою Hey Hey Rise Up, присвячену боротьбі України за свою волю. Кошти від поширення цього синглу підуть на допомогу Україні.