У Харкові планувалися теракти у церквах Московського патріархату

13:27, 22.02.2022
У Харкові планувалися теракти у церквах Московського патріархату

СБУ попередило теракти у Харкові, що замовили спецслужби країни-агресорки. За підпал церков обіцяли заплатити 1000 доларів. (Фото СБУ)

Теракти з підпалом, замовлені спецслужбами країни-агресора, мали відбутися  у церквах Московського патріархату в Харкові. Працівники СБУ встановили особу чоловіка, який мав скоїти замовні злочини.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інтерфакс.


Прес- секретар  управління Служби безпеки України у Харківській області Лілія Домашенко підтвердила факт перехоплення телефонної розмови організаторів серії терактів у Харкові. 


"Так, ми підтверджуємо факт перехоплення телефонної розмови про організацію терактів в м. Харкові. Теракти мали відбутися у церквах Московського Патріархату. Нами були попереджені представники УПЦ МП. Особа, яка мала провести теракти, – встановлена. Наразі проводиться весь комплекс необхідних дій", - повідомили в СБУ.


У соціальних мережах з'явився запис розмови двох чоловіків, які обговорюють скоєння підпалів церков у Харкові. Виконавцем був місцевий житель, а замовником – громадянин Росії. Плата за злочин – 1 тис. доларів. Замовник і потенційний виконавець злочинів обговорюють спосіб передачі оплати. Харків'янин деякий час "торгувався" зі замовником. Спершу він не хотів приймати оплату на банківську картку. Потім запропонував картку своєї дружини, бо свої не має.


Зловмиснику замовили підпалити 4 церкви, однак той згодився на дві. Чоловік мав розбити скло в церквах, облити їх бензином та підпалити. Поруч – залишити символи з літерами "Н" та "І". За це харків'янин мав отримати оплату.До скоєння умислу він хотів залучити брата. На місці злочину мали залишити напис "НІ". Злочин мав спровокувати конфлікт церков.
 

Як повідомляла УМ, російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Також підступний ворог застосовує проти ЗСУ артилерію, яку навмисне розміщено в населених пунктах, щоб створивши загрозу для мирних мешканців ОРДЛО.