Україна не планує наступу чи диверсій на Донбасі – Дмитро Кулеба

18:06, 18.02.2022
Україна не планує наступу чи диверсій на Донбасі – Дмитро Кулеба

На лінії розмежування тривожно. (Фото ООС)

Офіційний Київ спростував фейки російської пропаганди про те, що Україна нібито планує наступальні операції на території ОРДЛО, а також якісь диверсії на хімічному виробництві у найближчі дні.

 

Тим не менше ватажки терористичних самопроголошених «республік» вже розпочали негайну «евакуацію» цивільного населення ОРДЛО на територію Ростовської області РФ.

 

Як повідомляє Україна молода, тези російської пропаганди з цього приводу офіційно спростував міністр МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттер в п’ятницю.

 

За його словами, Україна виступає виключно за дипломатичне врегулювання.

 

«Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві.

 

Україна не проводить та не планує жодних подібних дій на Донбасі. Ми цілковито віддані виключно дипломатичному врегулюванню», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

 

Зауважимо, що російська окупаційна влада окремих районів Донецької області оголосила масову “евакуацію” населення.

 

За словами ватажка сепаратистського формування “ДНР” Дениса Пушиліна, з 18 лютого організовано “масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації”. Він заявив, що це буде “тимчасовий виїзд”.

 

З такою ж заявою про “евакуацію” населення до Росії виступив і ватажок “ЛНР” Леонід Пасічник.

 

Причиною для “евакуації” вони назвали нібито наступ українських військовослужбовців на ОРДЛО. Звідки у них така “інформація”, не уточнили.

 

Як повідомляла «УМ», 18 лютого міністр оборони України Олексій Резніков закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ".

 

За його словами, українська армія лише обороняється.

 

Тоді як речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в нього немає інформації про евакуацію з Донбасу та про те, що зараз там відбувається.

 

Нагадаємо, напередодні, 17 лютого, на сході України спостерігалося суттєве загострення бойових дій. Російські окупаційні війська грубо порушили Мінські домовленості.