Іноземні журналісти мають їздити в ОРДЛО через українські КПВВ – Ткаченко

21:03, 08.02.2022
Іноземні журналісти мають їздити в ОРДЛО через українські КПВВ – Ткаченко

Іноземні журналісти мають право відвідати ОРДЛО виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування. (facebook.com/Aussenministerium)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко нагадав іноземним журналістам, що відвідувати тимчасово окуповану територію потрібно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики України у вівторок, 8 лютого.

 

«Останнім часом серед іноземних ЗМІ з’являється все більше публікацій або інтерв’ю з так званими лідерами так званої республіки, яка визнана українською державою як терористичне угруповання. Інтерв’ю записано в окупованому Донецьку. Останній такий випадок трапився з Reuters - тому вирішив відреагувати», - стверджує Ткаченко.

 

 

Міністр заявив, що цитувати терористів він не збирається.

 

«Скажу лише, що їхня риторика за майже 8 років не змінилася і у двох словах виглядає як «Путін памагі». Але в мене питання не до бойовиків, оцінку діям яких дасть або суд, або трибунал, а до журналістів, які під соусом стандартів давати інформацію усіх сторін - легітимізують тероризм. Разом з тим, даючи злочинцям майданчик для озвучування ідей Кремля», - заявив Ткаченко.

 

За його словами, це все відбувається у той час, коли лідери усього цивілізованого світу підтримують Україну в її прагненні до миру та територіальної цілісності.

 

Міністр нагадав, що іноземний журналіст має право відвідати тимчасово окуповану територію, але зробити це він повинен виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування.

 

Також він зауважив, що перетин в інакший спосіб вважатиметься порушенням законодавства України та матиме відповідні санкції незалежно від того, журналіст якої країни його вчинив.

 

«Бо перед тим, як їхати туди та писати, варто зважено обмірковувати, який внесок у підтримку тероризму це може зробити», - заявив Ткаченко.

 

Як повідомляла «УМ», міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала селище Широкине, що знаходиться фактично на лінії зіткнення.