«Батьківщину-Мати» підсвітили кольорами державного прапора, фото

19:57, 05.02.2022
«Батьківщину-Мати» підсвітили кольорами державного прапора, фото

Синьо-жовтий монумент «Батьківщина-Мати» на Печерських пагорбах Києва. (facebook.com/warmuseum.kiev.ua)

Монументальну скульптуру «Батьківщина-Мати» підсвітили кольорами державного прапора у Києві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Національний музей історії України у Другій світовій війні та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у оцмережах.

 

Зазначається, що з вечора п’ятниці монумент став повністю синьо-жовтим.

 

«Батьківщина-мати начебто вкрилася у жовто-блакитне вбрання. Найвищий монумент України підсвітили кольорами державного прапору на знак єднання нашої нації та захисту української землі», – зазначив міністр культури.

 

 

Подія відбулася за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею історії України у Другій світовій війні.

 

«Ми, українці, вміємо об’єднуватися заради миру. Вдячні, що у багатьох країнах світу підтримують наші зусилля щодо стримування агресора. Прапор – символ нашої незалежності та незламності», – переконаний Олександр Ткаченко.

 

На його думку, після перегляду на синьо-жовтий монумент «Батьківщина-Мати» з’являються неймовірні враження та посилене відчуття гордості за Україну.

 

 

Національний музей історії України у Другій світовій війні оприлюднив вражаючі світлини нової патріотичної підсвітки.

 

Також музейники повідомили: "Скульптуру «Батьківщина-мати» підсвічено синьо-жовтими кольорами Державного прапора України. Світовій спільноті презентовано сучасне світлове дійство єднання українців навколо найголовнішого національного символу. Встигніть долучитися! Поспішайте на територію Меморіалу побачити все наживо!".

 

Музей також розмістив пост колеги Ольги Сошнікової на своїй сторінці у Фейсбук. Зокрема, пані Сошнікова висловлює слова подяки за цей проєкт:

 

«Що можуть музейники робити для нашої України, її незалежності та наближення миру у нашу країну! Ось так надихати наших хлопців на фронті, що ми віримо в них, віримо в нашу Перемогу,  вчити молодь відстоювати незалежність нашої України на історичних прикладах і долях та показувати всьому світу, що тут українська земля!»

 

 

Як повідомляла «УМ», найстаріший збережений синьо-жовтий прапор представили у Національному музеї історії України у Другій світовій війні в Києві.

 

Стяг використовували в часи Української революції 1917-1921 років, нині він є одним із експонатів виставки “За волю України!”.