У СІЗО окупованого Донецька політвязень-українець Сінченко оголосив голодування

12:16, 01.02.2022
У СІЗО окупованого Донецька політвязень-українець Сінченко оголосив голодування

Незаконно утримуваний в ОРДЛО український патріот Григорій Сінченко.

Григорій Сінченко – український патріот, якого незаконно утримують у СІЗО окупованого Донецька – оголосив голодування.

 

Як інформує УМ, про це 1 лютого повідомила мати Григорія Тетяна Гулевська.

 

За її словами, причина такого вчинку Григорія невідома. Окупанти, які тримають українця "на підвалі", рідним нічого не пояснюють.

 

Наприкінці минулого року Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова заявила, що стан Сінченка, який уже втретє перебуває у полоні окупантів на Донеччині, є критичним. Вона уточнила, що жорстокі тортури окупантів довели Сінченка до спроби самогубства. “Перебуваючи у повному відчаї, Григорій власною кров’ю написав на стінах камери СІЗО №5 ім'я ката – Стас Кошовий”, - зазначила український омбудсман.

 

Додамо, що Григорій Сінченко з дитинства має інвалідність через захворювання хребта. Вперше окупанти затримали його в Донецьку 2016 р., коли він приїхав туди, щоб відновити медичні документи. В СІЗО його жорстоко катували, зокрема пошкодивши легені, що надалі спровокувало туберкульоз.

 

У грудні 2017 р. Сінченка було звільнено під час "великого обміну", але через деякий час він повернувся на окуповану територію, щоб помститися. У жовтні 2019 р. його схопили. Він утік із СІЗО наприкінці травня 2020 р., але за місяць знову був затриманий.

 

Як повідомляла УМ, звільнення українських бранців – справа спецслужб, а не політиків.