У Івано-Франківську платитимуть 20 тисяч грн за вступ до тероборони

15:22, 30.01.2022
У Івано-Франківську платитимуть 20 тисяч грн за вступ до тероборони

У Івано-Франківську проводиться набір у територіальну оборону. (facebook.com/ruslan.martsinkiv)

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав земляків вступати до лав територіальної оборони та підписав документ про виплату премій тим, хто піде на службу.

 

Як інформує Україна молода, на цьому тижні мер Марцинків закликав земляків вступати до лав тероборони на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Все частіше можна почути про розгортання повномасштабної війни з Росією, що окупант поступово стягує війська. Нам треба бути готовими до всього», - зазначив Марцінків.

 

І додав: «Зараз проводиться набір у територіальну оборону. Можна йти служити за контрактом. Набирають 45 військовослужбовців. А також близько 600 осіб в резерві. Якщо маєте можливість – записуйтесь в територіальну оборону. Це надзвичайно важливо».

 

Міський голова обіцяє виплачувати по 20 тисяч гривень усім, хто підписує контракт і йде на військову службу в Івано-Франківський батальйон територіальної оборони.

 

За інформацією АрміяInform,працівники Івано-Франківського МТЦК та СП підкреслили, що, окрім цієї одноразової виплати, з міського бюджету для мешканців Івано-Франківської територіальної громади, що поповнюють лави батальйону тероборони, за укладання першого контракту передбачена ще додаткова грошова винагорода у розмірі 19 тисяч гривень.

 

Цю виплату новобранцям гарантують Збройні Сили України, незалежно від місця проживання.

 

Як повідомляла «УМ», близько 600 резервістів записалися до лав тероборони Києва.