У Києві здійснено напад на відомого журналіста Андрія Куликова, фото

11:43, 11.01.2022
У Києві здійснено напад на відомого  журналіста Андрія Куликова, фото

Андрій Куликов став жертвою грабіжників ледь не в центрі столиці. (Фото з відкритих джерел)

На проспекті Перемоги в Шевченківському районі Києва пограбували журналіста, співзасновника «Громадського радіо», голову Комісії з журналістської етики Андрія Куликова.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  «Детектор медіа.

 

У коментарі Куликов поінформував, що інцидент стався у п'ятницю, 7 січня.

 

Журналіст зазначив, що не пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю.

 

«Мій стан дуже нормальний. Вже вчора я вів свою програму "Пора року", повідомлення поліції з'явилось лише під вечір, 10 січня, насправді це сталося ще у п'ятницю зранку. Через пів години після інциденту я вже був у поліції, правоохоронці спрацювали дуже швидко та оперативно», – сказав пан Куликов.

 

 

У столичній поліції повідомляють, що в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці швидко встановили та затримали грабіжників.

 

«Ми з’ясували, що чоловіки під приводом «закурити» підійшли до перехожого. Після відмови вони побили його, відібрали гаманець з грошима, мобільний телефон та банківську картку», - розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич.

 

Уточнюється, що співробітники карного розшуку та бійці полку поліції особливого призначення № 1 упродовж кількох годин встановили місцезнаходження двох грабіжників в одному з хостелів столиці.

 

Наразі фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Це – раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний житель Волинської області, який наразі перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку.

 

Правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до скоєння даного кримінального правопорушення.

 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу – грабіж. 

 

Як повідомляла УМ, Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, звернулася до керівництва Національної поліції з вимогою рішучих оперативних дій у розслідуванні факту побиття та перешкоджання професійній діяльності журналіста Антона Воробйова.