Львів прощається із захисником Луганського аеропорту загиблим у 2014 році, фото

13:49, 23.12.2021
Львів прощається із захисником Луганського аеропорту загиблим у 2014 році, фото

Прощання з молодшим сержантом Янковським Русланом. (Фото: Facebook. 80brigade)

У Львові попрощалися із військовослужбовцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади – молодшим сержантом Русланом Янковським. Боєць загинув в серпні 2014 року під час оборони Луганського аеропорту.

 

Як інформує УМ, про це 23 грудня в Фейсбуці повідомила пресслужба 80-ї ДШБ.

 

«У 80 окремій десантно-штурмовій бригаді провели ритуал прощання з молодшим сержантом Янковським Русланом Віталійовичем», - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

 

Зазначається, що молодший сержант Янковський з 2007 по 2008 роки проходив строкову службу в складі бригади, а з 2013 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира відділення взводу протитанкових керованих ракет батареї протитанкових керованих ракет.

 

У 2014 році вирушив на підкріплення до побратимів в Луганський аеропорт. Це було його останнє бойове завдання.

 

За інформацією Книги Пам’яті полеглих за Україну, згідно з даними оперативної групи високомобільних десантних військ Головного командного центру ЗСУ від 2 вересня 2014 р., було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високомобільної десантної бригади, які брали участь у боях за Луганський аеропорт: солдат Кльоб Микола Іванович, солдат Дзюбан Максим Мирославович та, вірогідно, солдат Янковський Руслан Віталійович.

 

 

Тіла цих загиблих разом з тілами інших десантників 80-ї бригади - капітана Євгена Іванова та солдата Назарія Попадика були доставлені до моргу м. Лутугіно (на території, захопленій сепаратистами та російськими терористами). 16 жовтня 2014 р. тіла 5-х загиблих десантників були вивезені з м. Лутугіно представниками Цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України та доставлені до м. Дніпропетровськ.

 

Руслана Янковського поховають завтра, 24 грудня, у місті Дубровиця (Рівненська область).

 

 

Як повідомляла УМ, на передовій знову втрати: 16 грудня на Донеччині під Красногорівкою на бойовому чергуванні загинув боєць 74-го окремого розвідувального батальйону 30-річний Станіслав Запорожець.