На Чернігівщині вантажівка протаранила маршрутку: 13 загиблих, фото

10:56, 07.12.2021
На Чернігівщині вантажівка протаранила маршрутку: 13 загиблих, фото

На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналістична лабораторія, групи реагування патрульної поліції, рятувальники та медики. (facebook.com/Serhii.Vasylyna)

Жахлива трагедія сталася на автошляху Н-27 Чернігів-Грем'яч поблизу села Брусилів на Чернігівщині у вівторок вранці.

 

Внаслідок зіткнення вантажівки з маршруткою одинадцять людей загинули і ще вісім отримали травми.

 

Як інформує Україна молода, про це з місця трагедії повідомляють ДСНС, поліція Чернігівської області та прокурор Чернігівщини Сергій Василина.

 

«7 грудня близько 7:55 на автошляху Н-27 Чернігів-Грем'яч сталося зіткнення вантажного автомобіля з маршрутим мікроавтобусом "Чернігів-Сосниця"". Васлідок ДТП попередньо загинуло 11 осіб та 8 осіб травмовано», - інформують у ДСНС.

 

 

Рятувальники ДСНС деблокували постраждалих.

 

На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналістична лабораторія, групи реагування патрульної поліції, рятувальники та медики. 

 

 

«Страшна трагедія, якої могло б не статися. Зараз працюю на місці події. Встановлюємо усі обставини ДТП. Один із ймовірних факторів, що могли спричинити аварію - погодні умови. Але вже є питання до стану дорожнього покриття і служб, які повинні обслуговувати дорогу. А також до технічного стану  автобуса», - написав прокурор Василина.

 

І додав: «Все це, а також інші обставини і причини аварії, будуть досліджені в ході розслідування.  Приношу своє глибоке співчуття рідним та близьким загиблих і постраждалих. Люди, бережіть  себе, будьте обережні на дорогах».

 

ДОПОВНЕНО: Станом на 11.05 стало відомо, що кількість загиблих зросла до 13 осіб (ще двоє постраждалих померли у лікарні). 

 

Як повідомляла "УМ", народні депутати хочуть посилити кримінальну відповідальність за порушення правил дорожнього руху в Україні. Зокрема, за смертельні аварії пропонують позбавляти волі на 12-15 років.