Траурні квіти та ніж у двері: київського активіста Дмитра Перова залякують

13:16, 15.11.2021
Траурні квіти та ніж у двері: київського активіста Дмитра Перова залякують

"Привіт" від забудовників столичному активісту Дмитру Перову. (Фото: Фейсбук Юрій Левченко)

Невідомі в Києві намагаються залякати активіста Дмитра Перова, який виступає проти активної забудови столиці.

 

Зокрема, вранці 15 листопада чоловік виявив устромлений у двері своєї квартири ніж та дві траурні гвоздики.

 

Як інформує УМ, про це 15 листопада повідомив екснардеп, голова партії «Народовладдя» Юрій Левченко у Facebook.

 

«Подарунок» невідомі залишили посеред ночі. Про будь-які інші спроби залякування чи отримання погроз активіст не повідомляв.

 

За словами Юрія Левченка, причина подібних залякувань пов’язана з тим, що Перов постійно захищає історичні споруди Києва від знесення та подальшої забудови території, де вони розташовані.

 

Серед останніх таких кейсів активіста – робота над відновленням статусу пам’ятки для комплексу історичних будівель на Подолі, а також боротьба за історичну садибу Василя Маліна на Тургенєвській, 22.

 

"Правоохоронні" органи свідомо ігнорують повідомлення Дмитра, коли злобудовник завозить техніку — їм до цього немає справи. Також не реагує на знищення історичної будівлі і Віталій Кличко", — обурився Юрій Левченко.

 

Водночас ця садиба, за словами політика, знаходиться у переліку історичних будівель Києва, які підлягають додатковому захисту.

 

Спроба домогтися справедливості Перовим, вважає Левченко, і призвела до такого небезпечного "вітання" в дверях квартири.

 

 

Щодо ножа та жалобних гвоздик активіст уже звернувся до поліції, але його друзі сумніваються, що розслідування буде достатньо активним.

 

При цьому в команді Дмитра Перова запевняють: залякування активіста не завадять йому продовжити свою роботу щодо запобігання забудові столиці.

 

Як повідомляла УМ, вдова покійного мера Кривого Рогу Костянтина Павлова - Олена Павлова записала емоційне відеозвернення після останніх трагічних подій в родині Павлових: після мера  були знайдені мертвими його брати