Екскомендант катівні «Ізоляція» Денис Куликовський арештований на два місяці

21:51, 10.11.2021
Екскомендант катівні «Ізоляція» Денис Куликовський арештований на два місяці

Затриманого Куликовського конвоювали до Маріуполя на суд і назад до Києва у СІЗО. (Фото СБУ)

Жорстокий бойовик, колишній комендант донецької катівні «Ізоляція» Денис Куликовський, на прізвисько «Палич», після обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб відправлений із Маріуполя до СІЗО Києва, де перебуватиме під вартою.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення ухвалив Приморський райсуд Маріуполя у середу.

 

Прессекретар ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях Галина Прищепа заявила пресі: «Суд у Маріуполі обрав запобіжний захід затриманому в Києві бойовику Денису Куликовському - арешт терміном на 60 діб».

 

Пані Прищепа підкреслила, що він «їде у СІЗО до Києва».

 

«Слідчий посилається на те, що більш м’який запобіжний захід не зможе забезпечити належної поведінки підозрюваного, і існують ризики: Куликовський може переховуватися, вчинити інше кримінальне правопорушення. Крім того, може переховуватися від суду», - зачитуючи рішення заявив суддя.

 

Слідчі спецслужби оголосили Куликовському підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 149, 258-3, 260, 438 Кримінального кодексу (торгівля людьми, участь у діяльності терористичної організації, участь у діяльності незаконних збройних формувань і порушення законів та звичаїв війни).

 

 

Сам Куликовський сказав журналістам у суді, що не бажає повертатися до Донецька за обміном. 

 

Як раніше повідомляла «Україна молода», за словавами міністра Монастирського, МВС встановило 45 катів з в’язниці «Ізоляція» у Донецьку.

 

Нагадаємо, що Куликовського затримали у Києві у вівторок, він жив на орендованій квартирі на столичній Троєщині.