Ковідна амністія: голова Нацполіції Клименко не обіцяє помилування усім

07:56, 10.11.2021
Ковідна амністія: голова Нацполіції Клименко не обіцяє помилування усім

Голова Національної поліції Ігор Клименко. (Фото Нацполіції)

Голова Нацполіції Ігор Клименко озвучив власну позицію щодо пропозицій МОЗ України запровадити так звану «ковідну амністію».

 

На його думку, звільнити від кримінальної відповідальності можна далеко не всіх українців, які придбали у ділків підроблені ковід-документи.

 

Як інформує Україна молода, позицію пана Клименка наводить Нацполіція.

Голова Національної поліції вважає, що перед законом повинні відповідати правопорушники, які виготовили, реалізували або використали підроблений COVID-сертифікат.

 

Тоді як люди, які придбали сертифікат, але не користувалися ним, не повинні притягатися до відповідальності.

 

«Я розумію, що дуже багато людей оступилися і придбали ці сертифікати. І якщо ви не скористалися завідомо підробленим сертифікатом, ми маємо зараз напрацювати той правовий механізм, який дозволить вам уникнути відповідальності.

 

З іншої сторони ми маємо виявити фізичну чи юридичну особу, яка займалася виготовленням, продажем або передачею цього сертифіката», - сказав Ігор Клименко.

 

І додав, що ці правові норми будуть напрацьовано в найближчі дні за участі представників МОЗ, МВС та депутатів Верховної Ради.

 

За словами глави відомства, комплекс слідчих заходів, які проводять поліцейські  у кожному випадку підробки COVID-документації, надає можливість достатньо швидко і детально вивчити походження  сертифіката.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво МОЗ розглядає можливість запровадження  «ковідної амністії» для тих, хто купив документи про вакцинацію проти коронавірусу.