Юрко Досяк пройшов Іловайський котел та полон і помер від зупинки серця

13:14, 05.11.2021
Юрко Досяк пройшов Іловайський котел та полон і помер від зупинки серця

Легендарного ветерана російсько-української війни Юрка Досяка звалив СOVID-19. (Фото: Фейсбук Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.)

У Львові від СOVID-19 помер учасник бойових дій на сході України, громадський активіст Юрій Досяк, який пройшов Іловайський котел і 119 днів перебував у полоні в російських бойовиків у Донецьку.

 

Як інформує УМ, про це 5 листопада  у Фейсбуці повідомив Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

 

«З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні вранці відійшов у вічність учасник бойових дій Юрко Досяк. Юрко - боєць-доброволець батальйону "Донбас", вижив в Іловайську, повернувся з полону... Але, на жаль, тут недуга виявилась сильніша... Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким», - зазначено у повідомленні.

 

Досяк тривалий час перебував у лікарні з обширною двосторонньою пневмонією, спричиненою COVID-19. Був під апаратом ШВЛ. Тиждень пролежав у медичній комі, проте напередодні вийшов з неї, був у медичному сні і спостерігалася позитивна динаміка. Родина ветерана АТО почала збирати гроші на його лікування. Але сьогодні зранку його серце зупинилося.

 

ДОПОВНЕНО: 6 листопада стало відомо, що причиною смерті Юрія Досяка був не коронавірус.

 

Дружина ветерана Наталка Гнатів повідомила у Фейсбуці: «Юрко помер не від ускладнень коронавірусу, бо коронавірусом не хворів».

 

Військовий Нацгвардії Андрій Куліш (Харитін Старський) писав у Фейсбуці, що у Досяка раптово зупинилося серце.

 

Львів’янин Досяк був активним учасником Майдану, а коли розпочалася російська агресія на сході України пішов добровольцем у батальйон «Донбас». Брав участь у звільненні Попасної, в боях за Мар’їнку, а при виході з Іловайського котла потрапив на 119 днів у полон до російських бойовиків у Донецьку. Після повернення додому Досяк започаткував власний реабілітаційний центр «Благодарний Еродій» із фермерським господарством для побратимів.

 

Як повідомляла УМ, на Донбасі збройні формування Російської Федерації регулярно обстрілюють позиції Збройних сил України. Так, 2 листопада під час ворожого вогню загинув воїн 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сергій Єлисєєв. Без чоловіка залишилася дружина, без батька — син.