В окупованому Криму забрали до армії РФ 34 тисячі юнаків

17:26, 04.10.2021
В окупованому Криму забрали до армії РФ 34 тисячі юнаків

Окупанти змусили служити в Збройних силах РФ понад 34 тисяч кримчан. (Фото: facebook.com/prok.arkrym)

Прокуратура АРК продовжує заочно притягувати до кримінальної відповідальності осіб, які причетні до проведення на території тимчасово окупованого півострова Крим незаконних призовних кампаній до лав Збройних сил Російської Федерації. 

 

За даними прокурорів, починаючи з 2015 року, окупанти незаконно провели 13 призовних кампаній, змусивши служити в Збройних силах РФ понад 34 тисяч кримчан.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.

 

У прокуратурі наголосили, що  1 жовтня окупанти Криму розпочала чергову незаконну призовну кампанію.

 

За словами пана Поночовного, наразі встановили та повідомили про підозри у вчиненні воєнного злочину 10 військовим комісарам різних районів окупованого півострова. Серед них і так званий військовий комісар Республіки Крим.

 

Їм інкримінують ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція цієї статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

 

На вказаних посадах так звані «комісари» здійснювали реалізацію політики РФ та її окупаційної адміністрації, спрямованої на проведення незаконних примусових призовних кампаній цивільного населення півострову до лав збройних сил держави-окупанта.

 

«На розгляді в суді також перебуває обвинувальний акт стосовно «військового комісара міста Феодосії та Кіровського району Республіки Крим», який скеровано в порядку спеціального досудового розслідування» - зазначає Ігор Поночовний.

 

Обвинувачуються і "військові комісари Сімферопольського району та міста Алушта".

 

Як повідомляла "УМ", Олександр Усик має намір відсвяткувати перемогу над британцем Ентоні Джошуа ще й в окупованому Криму. Також він бажає привезти у Сімферополь чемпіонські пояси, щоб показати їх тренеру Сергію Лапіну.